Начин на приготвяне
За да направите пюрето, обелете картофите и ги сварете. Намачкайте ги на пюре овкусете с подправките, прибавете олиото и яйцата и разбъркайте добре. Запържете за кратко каймата в олиото, овкусете с подправките, свалете от котлона, прибавете яйцето и смесете добре.
Нарежете на полумесеци лука и гъбите, запържете ги до златисто и овкусете с подправките. За да сглобите ястието застелете правоъгълна форма за кекс с хартия за печене като, оставите висящи краища (те ще ви служат като дръжки при воденето от формата).
Започнете с пюрето, като сложите от него по дъното и стените на формата и запазите малко за накрая. После сложете половината кайма, като хубаво притиснете към дъното. Върху каймата сипете гъбите и лука и притиснете отново. После сложете останалата кайма и завършете със заделеното пюре (вижте снимките).
Притиснете хубаво да се заглади отгоре. Печете на умерена фурна до златисто, после поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната за още 5 минути. Изчакайте 5-10 минути преди да извадите запеканката от формата. Сервирайте нарязана на парчета и със салата по избор.
Коментари