Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Ориз на фурна»Патешки маншони с бял ориз и лук във фурна

Патешки маншони с бял ориз и лук във фурна

Патешки маншони с бял ориз и лук във фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно и вкусно - патешки маншони за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • патешки маншони - 1 кг
  • лук - 2 глави средни
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • универсална подправка
  • черен пипер
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките маншони от остатъчните перца. Измийте ги и ги сварете в тенджера под налягане до пълна готовност.

Охладете и обезкостете патешките маншони.

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Налейте олиото в подходяща тава и сложете лука.

Запечете във фурна до златисто и добавете измития ориз и късчетата патешко месо. Разбъркайте и гответе във фурната до промяна на цвета на ориза.

Налейте топла вода - 1:3 части, овкусете със сол, черен пипер и универсална подправка.

Разбъркайте и гответе до омекване на ориза на фурна и извирането на водата и ястието е готово.

Патешките маншони с бял ориз и лук във фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: