Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Кисело зеле с патешки маншони и ориз

Кисело зеле с патешки маншони и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кисело зеле с патешки маншони и ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
14/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • патешки маншони - 1 кг.
  • ориз - 4 - 5 супени лъжици
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 чаени лъжички или повече на вкус
  • олио - колкото е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патешките маншони, подсушаваме и запържваме в олио.

Киселото зеле нарязваме ситно. Половината слагаме в тенджера. Подреждаме върху зелето запържените патешки маншони и ориз и отгоре слагаме другото нарязано зеле.

Добавяме черен пипер, олиото от пържене на маншоните и дафинови листа.

Наливаме вода да се покрие зелето или смесени вода и зелев сок според вкуса, ръсваме червен пипер и варим до омекване на зелето без да разбъркваме.

Варим до готовност, като при необходимост по време на варенето може да доливаме топла вода.

Готовото зеле може да запечем кратко във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Харесвам патешкото месо но не го комбинирам със дафинов лист.
29.02.2016 11:35