Телешко в сос с нахут и моркови

18/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо636
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на късчета и го сварете в тенджера под налягане, като го овкусите със сол.

Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.

В дълбок тиган загрейте маслото и задушете морковите и гъбите.

Добавете телешкото месо, нахута и част от бульона. Овкусете с универсална подправка и черен пипер млян.

Налейте виното и похлупете тигана. Оставете ястието да къкри на тих огън за около 30 минути, като разбърквате от време на време.

Накрая сгъстете ястието с брашното, като го размийте с малко вода, за да се получи кашичка, и я прибавете на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар