Телешко в сос с нахут и моркови

18/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 138
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на късчета и го сварете в тенджера под налягане, като го овкусите със сол.

Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.

В дълбок тиган загрейте маслото и задушете морковите и гъбите.

Добавете телешкото месо, нахута и част от бульона. Овкусете с универсална подправка и черен пипер млян.

Налейте виното и похлупете тигана. Оставете ястието да къкри на тих огън за около 30 минути, като разбърквате от време на време.

Накрая сгъстете ястието с брашното, като го размийте с малко вода, за да се получи кашичка, и я прибавете на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар