Гъста спаначена супа с чипс от пармезан

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф77123410221
18/03/2019
"Спаначена супа за душата с хрупсав пармезанов чипс, който ще ви омогьоса с вкуса си"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта измиваме добре спанакa под течаща вода. Поставяме го в гевгир, за да се отцеди.

Оризa накисваме в хладка вода.

В отделна тенджера загряваме зехтина. В него сотираме нарязания на ситно зелен лук. След като се задушат, прибавяме последователно червения пипер, нарязаните на ситни зарчета морков, червена пиперка и настъргания домат.

Добавяме прецедения зеленчуков бульон /или гореща вода/, ориза и нарязания спанак. Подправяме със сол, сух джоджен и черен пипер.

В този сезон предпочитам сухата билка, защото ароматът ѝ е по-интензивен. Пресните стръкчета на джоджана все още нямат характерния интензивен вкус.

След като супата заври, намаляваме до средна температура и я оставяме да къкри 15-20 минути.

Отделяме 1 чаша от бульона на супата. Смесваме я с разбитите кисело мляко и жълтък. Темперираме застройката и я връщаме в спаначената супата.

Сваляме тенджерата от огъня.

В нагорещен тефлонов тиган сипваме малко зехтин и пармезана.

Намаляваме температурата на огъня и оставяме сиренето да се разтопи и запече.

Аранжираме супата с пресен джоджан и чипс от пармезан.

Към нея прибавям най-диетичната запечена багета с глазура от крема сирене и още нещо.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар