Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена Супа»Гъста спаначена супа с чипс от пармезан

Гъста спаначена супа с чипс от пармезан

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Гъста спаначена супа с чипс от пармезан5 / 5
18/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Спаначена супа за душата с хрупсав пармезанов чипс, който ще ви омогьоса с вкуса си"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • зеленчуков бульон - 2 л
  • морков - 1 бр.
  • червена пиперка - 1/2 бр.
  • домат - 1 бр.
  • ориз - 3 с.л., кафяв
  • фиде - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • джоджен - 1 с.л., изсушен
  • червен пипер - 1 ч.л., пушен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • домашен зеленчуков бульон
  • вода - 2 л.
  • пащърнак - 1 бр.
  • лук - 1 бр., червен кромид
  • корени за супа - 1 връзка
  • морков - 1 бр.
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • картофи - 1 бр.
  • За застройката
  • кисело мляко - 3 с.л., домашно квасено
  • жълтъци - 1 бр.
  • джоджен - 3 - 4 стръка, пресен
  • За пармезановия чипс
  • пармезан - 1 пак., 40 г смлян
  • зехтин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта измиваме добре спанакa под течаща вода. Поставяме го в гевгир, за да се отцеди.

Оризa накисваме в хладка вода.

В отделна тенджера загряваме зехтина. В него сотираме нарязания на ситно зелен лук. След като се задушат, прибавяме последователно червения пипер, нарязаните на ситни зарчета морков, червена пиперка и настъргания домат.

Добавяме прецедения зеленчуков бульон /или гореща вода/, ориза и нарязания спанак. Подправяме със сол, сух джоджен и черен пипер.

В този сезон предпочитам сухата билка, защото ароматът ѝ е по-интензивен. Пресните стръкчета на джоджана все още нямат характерния интензивен вкус.

След като супата заври, намаляваме до средна температура и я оставяме да къкри 15-20 минути.

Отделяме 1 чаша от бульона на супата. Смесваме я с разбитите кисело мляко и жълтък. Темперираме застройката и я връщаме в спаначената супата.

Сваляме тенджерата от огъня.

В нагорещен тефлонов тиган сипваме малко зехтин и пармезана.

Намаляваме температурата на огъня и оставяме сиренето да се разтопи и запече.

Аранжираме супата с пресен джоджан и чипс от пармезан.

Към нея прибавям най-диетичната запечена багета с глазура от крема сирене и още нещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Многокомпонентна рецепта, но резултата си заслужаваше. Прекрасна спаначена чорба стана!!!
07.04.2022 21:52