Начин на приготвяне
За целта измиваме добре спанакa под течаща вода. Поставяме го в гевгир, за да се отцеди.
Оризa накисваме в хладка вода.
В отделна тенджера загряваме зехтина. В него сотираме нарязания на ситно зелен лук. След като се задушат, прибавяме последователно червения пипер, нарязаните на ситни зарчета морков, червена пиперка и настъргания домат.
Добавяме прецедения зеленчуков бульон /или гореща вода/, ориза и нарязания спанак. Подправяме със сол, сух джоджен и черен пипер.
В този сезон предпочитам сухата билка, защото ароматът ѝ е по-интензивен. Пресните стръкчета на джоджана все още нямат характерния интензивен вкус.
След като супата заври, намаляваме до средна температура и я оставяме да къкри 15-20 минути.
Отделяме 1 чаша от бульона на супата. Смесваме я с разбитите кисело мляко и жълтък. Темперираме застройката и я връщаме в спаначената супата.
Сваляме тенджерата от огъня.
В нагорещен тефлонов тиган сипваме малко зехтин и пармезана.
Намаляваме температурата на огъня и оставяме сиренето да се разтопи и запече.
Аранжираме супата с пресен джоджан и чипс от пармезан.
Към нея прибавям най-диетичната запечена багета с глазура от крема сирене и още нещо.
Коментари