Риба хек с доматено пюре

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1862912
19/03/2019
"Толкова вкусно става, че ако не беше неприлично, щяхме да оближем и чинията"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 394
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на кубчета, моркова настъргваме на едро ренде.

Посоляваме рибата хек със сол и черен пипер. Нарязваме рибата на шайби овалваме в брашно и пържим до златисто от двете страни.

В тиган пържим лука до зачервяване добавяме и настърганият морков за две три минути и посоляваме.

Добавяме пържената риба и заливаме с вече разтвореното доматено пюре с чаша вода.

Внимателно разбъркваме добавяме дафиновият лист и черният пипер.

Захлупваме рибата в доматен сос да къкри 10-15мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар