Какаова грис халва с кафява захар

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
802
4k
4k
1k
4
20/03/2019
"Това, не е онази грис халва, която помните от детството - тази е около 50 пъти по-вкусна и с какао"
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Халва

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме захарния сироп, като кипваме кафявата захар заедно с водата. Като поври малко, сваляме от котлона и към сиропа добавяме какаото, рожков, канелата, ванилията и разбъркваме. Оставяме настрани, захлупено с похлупак.

След това приготвяме гриса. В малка тенджера загряваме леко шарлана и към него добавяме пшеничния грис, като разбъркваме постоянно с телена бъркалка. Като сипем всичкия грис, продължаваме да разбъркваме, без да спираме, вече с дървена плоска бъркалка.

След няколко минути, като омекне грисът, към гъстата смес наливаме постепенно и на няколко пъти захарния сироп и разбъркваме хубаво при цялото време. Вече всичко смесено оставяме да поври още няколко минути, за да се опознаят съставките.

Готовата смес разстиламе в тавичка и оставяме за час-два да изстине и да се стегне и вече и е готово за консумация! Поднасяме поръсена с ядки (бадеми) или по желание може още преди сипването в тавата - тя да е поръсена с ядки и при стягането бадемите да се вградят. С помощта на чаша без дръжка изрязваме кръгчета грис халва.

Много вкусна какаова грис халва с кафява захар. Свършва за секунди.

Лесно и бързо приготвяне и с феномален ефект!

Чудесна за приказна следобедна закуска заедно с топла какао напитка!

Чудно Вкусно!

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар