Супа от лапад и киселец с млечен мус

20/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6762318611
"И като се запролети, веднага ни се дояжда Супа от лапад и киселец с млечен мус"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре зеленолистните зеленчуци и ги отцеждаме в гевгир.

В тенджера с нагорещена мазнина сотираме зеления лук. Прибавяме червения пипер и бурканчето заготовка за супи (то е в комбинация от смлени зеленчуци - морков, червена пиперка и домат). Посоляваме и разбъркваме на среден огън. Задушаваме под капак за около 5 минути, след което прибавяме измития кафяв ориз.

Винаги го накисвам във вода за 1 час преди термичната му обработка.

Зелените съставки нарязваме на ситно и ги прибавяме към къкрещите зеленчуци. Заливаме с 1.800 мл гореща вода или зеленчуков бульон, ако разполагате с такъв. Той е по-питателен и обогатява супата с вкусове.

Овкусяваме с черен пипер и гьозум. Десетина минути преди да отстраним супата от котлона, прибавяме сварената киноа.

Кълновете леща приготвяме лесно, като накиснем леща за 1-2 дни. През това време сменяме водата често.

Отстраняваме люспите по време на изплакването. Поставяме семената в хладилник в кутия с надупчен капак. Поддържаме ги влажни, докато покълнат 1-2 мм.

Млечния мус приготвяме, като смесим упоменатите съставки. Сипваме го внимателно в шприц.

Поднасяме лападената супа топла, като всяка порция гарнираме с лъжица лещени кълнове.

Шприцоваме в края от млечния мус и овкусяваме с малко винен оцет на вкус.

Съвет: Тази пролетна супа приготвям без застройка, когато член от семейството пости. За останалите консуматори добавянето на млечния мус замества млечната застройка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар