Ябълков крамбъл с кардамон

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
905
26/03/2019
"Не се притеснявайте, не само на вас тази рецепта ви звучи, като разбърквате и ядете - такава е и е страхотна "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 013
  • Преглеждания за месеца521
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на парченца и ги поставете в дълбок съд на умерен огън. Добавете кафявата захар. Налейте ябълковия сок. Подправете с канела и кардамон.

Изстискайте сока на половин лимон и гответе ябълките, докато омекнат и течността се редуцира до гъст карамелен сос. Добавете прясно настъргана кора от лимон. Разбъркайте и прехвърлете карамелизираните ябълки в тавичка за печене.

В блендер пригответе сместа за хрупкавата коричка, като смесите брашното и овесените ядки. Добавете маслото и блендирайте, докато получите маслени трохи.

Разпределете трохите върху ябълките в тавичката и изпечете десерта на 180 градуса за 20 минути. Сервирайте крамбъла топъл, а по желание гарнирайте със сирене маскарпоне, сметана или ванилов сладолед.

Машинка за лесно разрязване и белене на плодове
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Машинка за лесно разрязване и белене на плодове
15.99 лв.
Виж ››

Запазете в максимална степен витамините на плодовете и белете лесно с помощта на тази лесна за използване машинка за белене на ябълки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар