Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Топки Тирамису (Tiramisu Tartufini)

Топки Тирамису (Tiramisu Tartufini)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Топки Тирамису (Tiramisu Tartufini)
Снимка: marcheva14
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Любимият ни вкус, но в една по-атрактивна форма - Топки Тирамису"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • бишкоти - 100 г Савоярди
  • захар - 30 г, кристал
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • кафе - 25 мл еспресо
  • какао - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кафето и се охлажда. Смилат се бишкотите в блендер до прах.

В купа се изсипва маскарпонето, ванилията и захарта. Разбива се с миксер на слаба скорост.

Добавя се кафето и се разбърква с шпатула.

Добавят се бишкотите Савоярди и отново се разбърква, докато сместа стане гладка, хомогенна и твърда.

Загребва се със сладоледена лъжица Ф3 см или се оформят топки между дланите.

Добре е да се работи със сладоледена лъжица, защото при падане на топката Тирамису от сладоледената лъжица е оформено по плоско дъно.

Овалват се в какао от всички страни.

Топките Тирамису се подреждат в сервизна чиния и се оставят в хладилник за 30 мин.

Сервират се.

Източник: Cucina facile con Elena

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: