Кавърма с праз и свинско

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Кавърма с праз и свинско1 / 4
26/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Страстни почитатели сме на традиционната българска кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг.
  • праз - 6 стръка
  • домати - от туршия 2 бр.
  • доматено пюре - 2с.л.
  • червено вино - 1 к. ч.
  • мазнина
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в олио или мас. Изваждаме го в чиния.

В мазнината запържваме нарязаният праз. Прибавяме доматеното пюре, подправките и нарязаните зелени домати. Наливаме малко вода и виното и връщаме месото.

Оставяме на бавен огън докато остане на мазнина.

Поръсваме кавърмата със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
515
48
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Доста прилича на любимия ми кавърма кебап. Слага се праз:лук 3:2, бяло вино, малко дом.пюре, риган, даф.лист и 3-4 зърна бахар и свинска плешка, нарязана на малки парченца. Похлупва се д капак и се оставя на слаб котлон за поне 2 ч
15.12.2022 20:50
Анонимен
Анонимен
Много вкусна стана. Благодаря!
25.11.2022 19:49
petur
petur
Супер...
27.02.2015 09:07
2
Иван
Иван
От коя част на прасето е месото
13.01.2015 01:57
1
мария
мария
Страхотна рецепта пробвала съм я! :)
17.02.2014 18:17
5
Milena
Milena
Ще я пробвам тази рецепта :)
09.01.2014 11:07
2