Подлучена копривена чорба

27/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Много рецепти за копривена чорба ще намерите, но тази, тази е номер едно, поне за нас"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо638
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме копривата, като използваме ръкавици. Измиваме я и я оставяме в гевгир, за да се отцеди добре. Попарваме я за около 2-3 минути във врящата подсолена вода.

Изваждаме я с решетъчна лъжица и след като се отцеди и охлади, я нарязваме на ситно.

Загряваме мазнината и в нея сотираме зеления лук. Прибавяме към него нарязаните на кубчета 1 морков и пиперка.

Разбъркваме зеленчуците и ги задушаваме под капак до тяхното омекване.

Във водата, в която сме варили копривата, прибавяме корените от магданоз и моркова.

Прибавяме почистения и измит ориз, настърганите домати и нарязаната коприва.

Супата с коприва къкри още 15 минути, след което я овкусяваме със сол, черен пипер, стрития сух джоджен и счуканите скилидки чесън.

Кравето масло се сгорещява и в него се запържва брашното до златист цвят.

Поднасяме копривената чорба топла, като я гарнираме със сос от кисело мляко, орехови ядки и лют пипер.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар