Начин на приготвяне
Дъното на тавата се намазва обилно с зехтин.
Половината чушки се овалват в брашното и нареждат на дъното на тавата.
Ако чушките са дебели се разполовяват на две, ако са по-слаби - цели.
Сиренето се натрошава върху печените чушки.
Две от яйцата се разбъркват и разпределят върху сместа.
Отгоре се нареждат останалите чушки, също оваляни в брашно.
Другите 2 яйца се разбиват с прясното мляко и олиото, мъничко сол и пипер по желание. С тази смес се заливат чушките.
Поръсват се с галета - фин, тънък пласт.
Мързеливите чушки бюрек се пекат във фурната на 200°C за около 30 мин -10 мин преди да е е готово ястието, чушките бюрек се изважда от фурната и се настъргва с кашкавал.
Мързеливите чушки бюрек се връща обратно - до зачервяване.
Коментари