Различна мусака с телешко с картофи и кашкавал

27/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Защото не всички мусаки са еднакви, някои са много, много, много по-специални от останалите"
Приготвяне10 мин.
Готвене55 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити картофи нарязваме на средни кубчета.

Посоляваме и поръсваме с брашно. Полуизпържваме картофите в маслото.

Изваждаме с решетъчна лъжица картофените кубчета в чиния.

В същата мазнина сотираме дребно нарязания лук до омекването му.

Прибавяме смляното месо, доматеното пюре и червения пипер. Овкусяваме със сол, черен пипер и 1/2 от чубрицата.

Сместа се залива с гореща вода и се оставя да ври за около 10 минути - не повече!

Изсипваме сместа в подходяща тавичка и я разпределяме равномерно.

Поръсваме я с нарязан на ситно магданоз.

Мусаката се запича до зачервяване.

От останалото брашното, прясното мляко и яйцата приготвяме бешамелов сос Прибавяме към него останалата ароматна чубрица.

С него заливаме леко златистата запечена мусака с телешка кайма.

Поръсваме с настърган на едро ренде кашкавал. Запича се отново във фурната.

Сервира се топла на порции, гарнирана с люти чушлета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар