Начин на приготвяне
Започваме с подготовката на зеленчуците. Почистете картофа, нарежете го на тънки шайби и накиснете във вода, докато подготвяте останалите зеленчуци.
Патладжана може да обелите или не, ваш избор. Нарежете по дължина и посипете със сол.
Ако нямате печени чушки във фризера, изпечете и обелете чушките.
Нарежете на ситно лука и запържете в зехтина, след това прибавете каймата, подправете със сол и черен пипе.
В кръгла дълбока тавичка намажете дъното с масло, след което наредете слой картофи, посолете, сложете от месото, отгоре патладжана, отново малко кайма, наредете червените чушки, отново месо, а за край подредете останалите картофи. Посолете и залейте с малко зехтин.
Печете вкусната мусака на 180 °C 30 минути.
Разбийте яйцата и смесете с киселото мляко, залейте мусаката и печете още 15 минути на 220 °C.
Различната мусака с пуешка кайма сервирайте топла.