Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Различна мусака с пуешко

Различна мусака с пуешко

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Различна мусака с пуешко
Снимка: Lenka
1 / 2
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Обичайна или необичайна, обичаме я, а щом я опитате и вие ще се присъдените към нашия клуб."

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • червени чушки - 4 бр., печени
  • патладжани - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • пуешка кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 50 мл
  • масло - 20 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на зеленчуците. Почистете картофа, нарежете го на тънки шайби и накиснете във вода, докато подготвяте останалите зеленчуци.

Патладжана може да обелите или не, ваш избор. Нарежете по дължина и посипете със сол.

Ако нямате печени чушки във фризера, изпечете и обелете чушките.

Нарежете на ситно лука и запържете в зехтина, след това прибавете каймата, подправете със сол и черен пипе.

В кръгла дълбока тавичка намажете дъното с масло, след което наредете слой картофи, посолете, сложете от месото, отгоре патладжана, отново малко кайма, наредете червените чушки, отново месо, а за край подредете останалите картофи. Посолете и залейте с малко зехтин.

Печете вкусната мусака на 180 °C 30 минути.

Разбийте яйцата и смесете с киселото мляко, залейте мусаката и печете още 15 минути на 220 °C.

Различната мусака с пуешка кайма сервирайте топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: