Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Различна мусака в гювече

Различна мусака в гювече

Различна мусака в гювече
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тази рецепта за мусаката в гювечета е нещо, което на всяка цена трябва да споделим с вас. Невероятно вкусна и идейна рецепта. Добра изненада както за гостите ви, така и за близките ви"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • кайма - 300 - 350 г
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 5 бр. едри, пресни печурки
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 купичка
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица
  • сол
  • чер пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва, добавят се гъбите нарязани на едро, каймата, сол и червен пипер.

След като каймата е станала на трохи, се добавят морковът, нарязан на кубчета, и картофите. Наливат се 2 ч.ч вода и се оставя на котлона, докато се сготвят напълно.

Добавят се подправките, готовата мусака се разпределя в гювечета и се поръсва с настърган кашкавал.

Залива се със заливка от разбитите яйца, киселото мляко, брашното и сол. Слага се да се пече за около 10 мин. с капак. След това свалете капачетата и печете още 5 мин., за да хване коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Гениално, браво ....
18.02.2016 20:12