Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Различна Мусака с Картофи и Броколи

Различна Мусака с Картофи и Броколи

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
3110220
Различна Мусака с Картофи и Броколи
Снимка: Елена Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Броколи в мусака, защото така е още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • броколи - 250 г
  • кайма - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 250 г консерва
  • олио
  • сол
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук и морковът се запържват в предварително загрято олио. Каймата се овкусява със сол, чубрица, кимион и се добавя към лука, за да се запържи и тя.

Картофите се обелват и нарязват на кубчета, а броколите се накъсват на розички и се слагат в съда за печене. Поръсват се с малко сол и чубрица.

Когато каймата побелее и стане на трохи, се слагат и доматите. Котлонът се намаля и се оставя за 5-6 минути да поври.

Готовата смес се изсипва в съда за печене при останалите неща, разбърква се добре и се пече на 200 градуса за около 30 - 40 минути.

В купа се разбиват яйцето с киселото мляко и една супена лъжица брашно.

Мусаката се вади, залива се с получената смес и се връща да се до пече на 200 градуса на горна фурна за около 10 минути.

Различната Мусака с Картофи и Броколи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: