Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Тортия»Пролетна тортиля със спанак и пресен чесън

Пролетна тортиля със спанак и пресен чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пролетна тортиля със спанак и пресен чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Пролетта е любимият ни сезон, който почитаме, като често-често си хапваме Пролетна тортиля със спанак и пресен чесън"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г
  • пресен чесън - 3 - 4 стръка
  • пресен лук - 2 стръка
  • сол - 2 щипки или на вкус
  • яйца - 4 бр. L/XL
  • олио - 30 - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете спанака, пресния чесън и лука. Запържете ги до омекване в олиото и отцедете от мазнината, запазвайки я.

Разбийте яйцата леко, не трябва да стават на пяна. Щом спаначената смес леко поизстине, сипете я при яйцата, посолете и разбъркайте.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън с малко от мазнината (1-2 с.л.) Сипете сместа за тортилята и заравнете.

Печете до побеляване на краищата (около 5 минути) и обърнете с бързо движение върху плосък капак или чиния с по-голям диаметър от този на тигана. Приплъзнете обратно тортилята в него и върнете на огъня за 2-3 минути, за да се запече и от другата страна.

Готовата пролетна тортиля поднесете топла или изстинала, еднакво вкусна е.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Много хубаво ястие. Чиста, добре премерена рецепта. Испанците слагат и доста кориандър.
23.05.2019 10:52