Начин на приготвяне
Експресна рецепта за един изключително ароматен тапас.
Накисваме за 15 минути 4 с.л. фини овесени ядки в 1 ч.ч. филтрирана вода, блендираме и след това прецеждаме млякото получавайки овесените трици, които ще използваме за основен сгъстяващ компонент в разядката.
В малката кана на мощен нутрибулет сипваме една след друга съставките: 3 пълни с.л. овесени трици, 2 пълни с.л. суров сусамов тахан, 2-3 с.л. грах от буркан, нарязани или накъсани 1 шепа листенца бейби спанак, около 12-15 листенца пресен естрагон, няколко перца пресен чесън и 1/3 връзка свеж копър (без дръжките).
Разбъркваме заедно с подправки – ½ равна чаена лъжичка хималайска сол (на вкус), 3 щипки смлян черен пипер на мелничка, ½ равна к.л. кимион и по желание – 2-3 щипки джинджифил на прах.
Заливаме с 1-2 с.л. прясно изцеден лимонов сок (на вкус) и около 3-5 с.л. вода в зависимост от гъстотата.
Блендираме до нежна кремообразна консистенция.
Поднасяме ароматния тапас дип с естрагон, спанак и пресен чесън – свежа билкова разядка с любими домашни гризини и соленки или за топване с тортиля питки.
Чудно Вкусно!