Кремсупа от киселец с крутони

28/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Кадифена консистенция и свеж вкус в комбинация с хрупкави крутони - като в кухнята на някой мастър шеф"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо244
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме киселеца под течаща студена вода. Поставяме го в гевгир, за да се отцеди добре.

Мекото масло поставяме в блендер купа и прибавяме към него киселеца. Пасираме до гладкост.

Нарязания зеления лук сотираме в мазнината, като първо прибавяме бялата част, а после зелената, която се готви по-бързо.

Картофите се почистват и режат на средни кубчета. Прибавяме ги към лука и разбъркваме за около 5-7 минути.

Наливаме горещия зеленчуков бульон (или вода, ако не разполагате с такъв) и варим до омекването на картофите.

Овкусяваме със сол и пипер на вкус.

Изливаме супата в блендер кана и прибавяме сметаната. Пасираме до гладкост.

Поднасяме супата от киселец топла, като преди сервирането ѝ прибавяме от пюрето с киселец и масло.

Гарнираме кремсупата от киселец със сварено и разполовено на две пъдпъдъче яйце.

Тук домашните крутони за задължителни. Тях приготвям, като към маслото в тигана, прибавя няколко стръка пресен джоджен.

Източник: Списание Менюподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар