Воденичарска чорба от бяла риба с киселец

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф7262329491
28/03/2019
"Лека, пролетна и много вкусна - ето такава е тази Воденичарска чорба от бяла рила с киселец"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и се нарязва на ситни парченца. Поръсват се със сол и черен пипер.

Заливат се с бялото вино и се мариноват за 30 минути в хладилник.

Киселецът се измива, почиства и нарязва на ситно. Неговата кисела нотка чудесно балансира вкусовете в тази супа.

Нарязания зелен лук сотираме в растителната мазнина, като прибавяме и една с.л. от виното.

Прибавят се нарязаните картоф, морков и киселец. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Заливаме зеленчуците с гореща вода или зеленчуков бульон.

Рибената супа къкри поне 15 минути на слаб котлон. По принцип тя се е приготвяла в гърне на огнището.

Прибавяме маринованите рибни парченца, доматената салца и дъхавия девисил.

Чорбата ври още 10 минути.

Приготвяме застройка за супа от разбития с кисело мляко жълтък.

Темперираме, преди да прибавим към горещата рибена чорба.

Поднасяме Воденичарска рибена чорба топла и поръсена с черен и лют пипер по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар