Начин на приготвяне
Накълцайте ситно глава лук и една-две скилидки чесън.
Загрейте супена лъжица зехтин в дълбок съд и запържете лука и чесъна за кратко. Нарежете морковите и прибавете в съда. Подправете със сол и черен пипер и задушете до омекване.
Сипете ориза и запържете за кратко. Налейте 2 ч.ч.от зеленчуковия бульон и оставете за заври.
Намалете котлона и варете 15 минути на тих огън, докато бульонът се поеме от ориза.
През това време отрежете връхчетата на доматите и извадете сърцевината им с лъжица. Нарежете я на ситно и я прибавете към съда с ориза. Овкусете с чубрица.
Добавете сварения шарен боб и гответе за още минута-две. Накълцайте половин връзка магданоз и прибавете в тигана.
Напълнете доматите с плънката и ги подредете в тавичка за печене.
Разпръснете останалата плънка в тавата и прехвърлете пълнените домати с ориз и шарен боб във фурната за половин час на 180°C.