Вита пролетна баница с лапад

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
102
662
800
342
1
29/03/2019
"Един от задължителните пролетни кулинарни ритуали е приготвянето на вкусна вита баница с лапад, знаехте ли"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 452
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук, чесънът и другият лук се нарязват не на много ситно и се запържват в сгорещен тиган, в който сме сложили 3-4 с. л. олио. След това добавяме нарязания лапад и разбъркваме добре.

Когато лападът омекне, добавяме малко сол и махаме от котлона. В купа разбиваме 3-те яйца и към тях добавяме киселото мляко, разбиваме пак добре и накрая добавяме натрошеното сирене.

Намазняваме тавата, която ще използваме за баницата. Сипваме от сместа с лапад и от сместа с яйца върху лист за баница и разпределяме добре, след това почваме да навиваме на руло по 2 листа и слагаме в тавата - така, докато свършат продуктите за нашата баница с лапад.

Накрая намазваме с олио отгоре и печем витата баница с лапад за около 30 мин в загрята фурна.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар