Начин на приготвяне
Разбърква се маята в хладка вода със захарта и оставяме да бухне за 10 минути. Сипва се в средата на брашното, пресято в тава. Добавя се олио, топло прясно мляко, сол и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре.
Замесва се средно меко тесто, намазва се с олио и оставяме да втаса.
От тестото се отделя топче като ябълка, останалото се оформя на пита в намаслена тава с диаметър 30 см.
С чашка се изрязват три кръгчета отгоре. Тестото от кръговете едно по едно се разточва на малки питки, като между тях се намазва с олио. Нарязва се на 8 триъгълника, всеки с разрез по средата и връхчето се промушва отдолу, за да се оформи листо.
Оставеното топче се разделя на 3 малки топчета, повтаря се процедурата, за да се оформят още 8 листенца. Едното листо се оставя за пълнеж в средата и се разделя на три малки топчета, оваляни в маково семе. Общо ни трябват 15 листенца, за всяко цвете по 5 листа.Нареждат се в отворите, в средата топчето.
Оставя се да почине 20 минути. Намазва се с разбит жълтък с 1 с. л. олио, поръсваме начупени слънчогледови семена. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.