Начин на приготвяне
Първо, измиваме и накисваме киноата за 10 часа.
Изплакваме я, отцеждаме и сваряваме в телешкия бульон заедно с двата моркова.
В растителната мазнина задушаваме ситно нарязания зелен лук.
След като омекне, прибавяме към него печурките. Овкусяваме със сол и черен пипер.
След като отцедим сварената киноа и нарязаните моркови, ги прибавяме към зеленчуците за кратко -2-3 минути.
В порционна чиния подреждаме спаначените листенца и крехките листа от сърцевината на зелената салата.
В средата изсипваме от охладените киноата, морковите и печурки.
Ако ги поставите горещи, ще сварите и нарушите свежестта на спанака.
Крушата нарязваме на резени и ги поставяме от едната страна.
Орехите са осолени и леко запечени. Поръсваме с тях спаначената салатата.
Бекона завиваме на фунийка и подреждаме при останалите компоненти.
По желание можете да го запечете на грил тиган, но аз предпочитам да го оставя суров, за да се съчетае текстурата с тази на крушата.
Овкусете с лимонов сок и със сол, ако е необходимо. Поръсвам с изсушени листенца от червено цвекло.