Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Топла салата със спанак, круша, бекон и орехи

Топла салата със спанак, круша, бекон и орехи

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Топла салата със спанак, круша, бекон и орехи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Гениална кулинарна импровизация със спанак, круша и бекон - не пропускайте да я опитате"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • зелена салата - 1 бр. сърцевината ѝ
  • круши - 1 бр.
  • бекон - 6 слайса
  • моркови - 2 бр.
  • киноа - 250 г
  • печурки - 6 бр.
  • орехи - 150 г
  • телешки бульон - 150 мл
  • зелен лук - 5 стръка, зелената част
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр. 1 сока от плода
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме и накисваме киноата за 10 часа.

Изплакваме я, отцеждаме и сваряваме в телешкия бульон заедно с двата моркова.

В растителната мазнина задушаваме ситно нарязания зелен лук.

След като омекне, прибавяме към него печурките. Овкусяваме със сол и черен пипер.

След като отцедим сварената киноа и нарязаните моркови, ги прибавяме към зеленчуците за кратко -2-3 минути.

В порционна чиния подреждаме спаначените листенца и крехките листа от сърцевината на зелената салата.

В средата изсипваме от охладените киноата, морковите и печурки.

Ако ги поставите горещи, ще сварите и нарушите свежестта на спанака.

Крушата нарязваме на резени и ги поставяме от едната страна.

Орехите са осолени и леко запечени. Поръсваме с тях спаначената салатата.

Бекона завиваме на фунийка и подреждаме при останалите компоненти.

По желание можете да го запечете на грил тиган, но аз предпочитам да го оставя суров, за да се съчетае текстурата с тази на крушата.

Овкусете с лимонов сок и със сол, ако е необходимо. Поръсвам с изсушени листенца от червено цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: