Пълнени тиквички с яйца и сирене на фурна

30/03/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10075123543
"Добър апетит на всички, които обичат вегетариански пълнени тиквички, а на онези, които се колебаят, ще кажем - опитайте, страхотни са"
Приготвяне18 мин.
Готвене50 мин.
Общо68 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 323
  • Преглеждания за месеца761
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 бр. средни
  • сирене - 100 - 120 г
  • яйца - 2 бр. XL
  • зехтин - 8 с.л.
  • риган - 1 щедра щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте добре тиквичките и без да ги белите, отрежете краищата им и нарежете на пънчета с височина 4-5 см.

2. Всяко пънче издълбайте, без да стигате съвсем до основата и така че да остане 2-3 мм "месце" до кората.

3. Подредете чашките от тиквички в леко намазнена тава, поръсете с малко зехтин и изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна, докато придобият загар (25-30 минути).

4. През това време накълцайте на ситно издълбаната вътрешност и запържете в тиган с малко зехтин и сол. След като омекнат парченцата тиквичка, подправете с риган и черен пипер и гответе до леко златист загар. Оставете да изстине.

5. Чукнете яйцата при вече поизстиналата сърцевина от тиквички и разбъркайте. Натрошете вътре и сиренето и с тази смес напълнете изпечените чашки/пънчета.

6. Пъхнете отново във фурната на същите градуси и запечете за 15 минути или до порозовяване.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар