Начин на приготвяне
Нарязваме гъбите и лука.
Загряваме зехтина на средно силен огън и задушаваме лука, докато стане прозрачен. Добавяме гъбите и ги разбъркваме, докато се сготвят.
Прибавяме шунката, майонезата, солта, черения пипер, чесъна и кашкавала. Разбъркваме добре. Разпределяме плънката върху разстланото тесто.
Поръсваме моцарелата и навиваме плътно на руло, започвайки от по-дългата страна. Отгоре намазваме с разбито яйце.
Нарязваме рулото на шайби с големина около 2см и подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.
Печем охлювчетата на 180 градуса за около 30-40 минути или до златисто.
Бутер охлювчетата с шунка и гъби са готови.