Начин на приготвяне
Разстелете бутертестото върху силиконова подложка на кухненския плот или маса.
След това наредете шунката навсякъде от край докрай по цялото тесто. Върху шунката поръсете с настърганата моцарела и поръсете със сол, риган и чубрица. По желание може да овкусите и с други подправки.
След това с помощта на силиконовата подложка завийте бутертестото заедно с пълнежа на стегнато руло. Приберете рулото в хладилника за половин час. През това време включете фурната да загрява на 180 °C.
Пригответе си широка тава и я застелете с хартия за печене. Извадете бутер рулото и го нарежете на колелца с дебелина не повече от 1 см. Наредете колелцата в тавата на разстояние едно от друго.
Сложете в загрятатс фурна за 15 мин, след което поръсете с настъргания кашкавал и върнете за още 10 мин.
Вашите бутер охлювчета с шунка и моцарела са готови. Бон апети!
Вижте още как се правят бутерки кроасани, както някой важни съвети за бутерки от готово тесто.