Македонски сач със свинско на огън

30/03/2019
"Първата македонска революция ще избухне, когато не остане остане нищо от този Македонски сач със свинско на огън"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 411
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме глинения сач на котлона на печката, намазваме го с олио и постепенно го нагряваме от 1-ва до 4 степен на котлона, докато мазнината се нагорещи. Това се прави с цел да не се спука сачът.

Не всеки глинен сач става за котлон, затова когато си купувате такъв, искайте информация от продавачите!

Слагаме нарязаното на кубчета свинско месо, наденицата и бекона. Ако имаме и пилешко месо, него го слагаме 5-10 минути по-късно от другите меса. След като месото се запържи, добавяме нарязаните на кръгчета лук, гъби, червена и зелена чушка, домати и чесън.

След като омекнат зеленчуците, добавяме соевия сос и виното. Поръсваме черния пипер, чубрицата и малко сол. Слагаме лютото чушле и покриваме ястието за 10-15 минути да се задуши.

От време разбъркваме с дървена лъжица, за да не загори на дъното.

Когато ястието остане почти на мазнина, добавяме 2-3 яйца на очи да се изпекат по средата на сача, за което е необходимо да направим отвор, избутвайки в страни другите съставки на Сача.

Накрая поръсваме с нарязаните пресен лук и магданоз.

Дърпаме сача от котлона и го оставяме настрани за 5 минути. Целта е температурата от напечената глина на сача да до-опече хубаво яйцата.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар