Начин на приготвяне
Първо, сваряваме картофите, намачкваме ги и като поизстинат малко, ги разбъркваме с яйцето, хималайската сол и шарлана. Сипваме постепенно пълнозърнестото брашно, докато се получи гъста смес.
През това време водата в тенджерката е завряла и сипваме в нея, да омеква нарязания на лентички - спанак. Овкусяваме с хималайската сол, черния пипер смлян, шарлана и сушените копър връхчета.
Като омекне зеленината и водата хубаво ври, сипваме с чаена лъжичка от картофената смес. Първо пускаме 1-2 галушки и ако се разпадат във водата, прибавяме още пълнозърнесто брашно в сместа, но описаното количество брашно в продуктите би трябвало да е напълно достатъчно.
Галушките трябва да изплуват, а след пускане и на последната във врящата вода със спанак, варим още 10 минути. Понасяме още топла, по желание застроена с кисело мляко.
Лесна спаначена супа с мекички картофени галушки!