Галушки с бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Галушки с бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • бекон - 100 г
  • хлебчета - 8 бр. малки
  • брашно - 5 ч.л.
  • жълтъци - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • бульон - 800 мл месен
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 малко парче
  • праз - малък стрък
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото. Разрежете на късчета 4 от хлебчета ги си сложете в млякото. Останалите хлебчета се нарязват на кубчета. Нарежете бекона и го запържете до златисто, прибавете нарязания лук, а след малко и хлебните кубчета.

Нарежете магданоза и го сложете в млякото с хляба, прибавете жълтъците, брашното и солта. Разбъркайте добре и прибавете изпържените хлебни кубчета, лука и бекона.

Смесете всичко и оформете с ръце галушките, които се пускат с лъжица в подсолена вода и варете 20 минути. Загрейте месния бульон и сипете в него нарязаните зеленчуци, варете 5 минути.

Сервирайте в супени чинии, извадете галушките от врялата вода и поставете по 2 на всяка порция бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: