Начин на приготвяне
Загрейте млякото. Разрежете на късчета 4 от хлебчета ги си сложете в млякото. Останалите хлебчета се нарязват на кубчета. Нарежете бекона и го запържете до златисто, прибавете нарязания лук, а след малко и хлебните кубчета.
Нарежете магданоза и го сложете в млякото с хляба, прибавете жълтъците, брашното и солта. Разбъркайте добре и прибавете изпържените хлебни кубчета, лука и бекона.
Смесете всичко и оформете с ръце галушките, които се пускат с лъжица в подсолена вода и варете 20 минути. Загрейте месния бульон и сипете в него нарязаните зеленчуци, варете 5 минути.
Сервирайте в супени чинии, извадете галушките от врялата вода и поставете по 2 на всяка порция бульон.