Сушени люти чушки

Дора Янчева
Дора Янчева
Новак
23/04/2013
"Животът има нужда от щипка пикантност!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 834
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 1 кг или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете лютите чушки със съвсем леко влажен парцал, но в никакъв случай не ги мокрете.

Ако искате, може да ги нанижете на връв и да ги сложите на сухо и проветриво място да съхнат за няколко месеца.

По-бързият вариант е да ги наредите на решетка върху тава и да ги сушите във фурна с вентилатор (обдухване) на 50 градуса, най-много на 60 градуса, докато се спаружат.

Сушенето във фурна отнема между 2 и 4 часа, в зависимост от дебелината на чушчиците.

Този вариант за сушени люти чушки е много по-бърз и удобен начин от сушенето няколко месеца.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар