Лападена чорба

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Лападена чорба
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Мистерия си остава за нас как една обикновена постна лападена чорба може да е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 хубави стиски
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 1
  • ориз - 4 с.л.
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • сушени чушки - 1 бр.
  • девесил - 2 клонки
  • люти чушки - 1 зелено чушле
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният лапад се нарязва на ленти. Морковът се настъргва на едро ренде.

Лукът, чушлето и сухата чушка се нарязват на ситно.

Всичко се задушава в мазнината. Добавя се пипер и необходимото количество гореща вода. Посолява се. Ври 10 мин.

Добавя се нарязаният девесил.

Супата от лапад ври, докато оризът е готов и лападът се разкъса.

Особено вкусна е лападената чорба с натрошено сирене. Естествено, ако не постите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: