Бюрек със спанак и сирене

ПетяПетяГотвач128451543
01/04/2019
"Приятелите са си приятели, но вкусният бюрек със спанак и сирене не го делим с никого"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо838
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се подготвя плънката за баница, като нарязаните лук и спанак се задушват в нагрятата мазнина и след като изстинат, се смесват със натрошеното сирене.

Корите - така, както са подредени една върху друга, се режат по средата на четири триъгълника. Ако корите са три, триъгълниците са 12. След това всеки триъгълник се маже с млечната смес.

В широкия му край се слага от плънката. Навива се на руло докрай, а рулото се увива на охлюв.

Готовите охлюви се нареждат в намаслената тава един до друг.

Отгоре се изсипва останалата млечна смес.

Ако не ви е достатъчно, може да разбиете още 1 яйце с кисело мляко/прясно мляко или с газирана вода - сами преценявате. Тук-там се слагат бучки краве масло.

Печете баницата със спанак и сирене в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

След изваждане бюрекът се напръсква леко с вода и се оставя да си почине.

Бюрекът със спанак и сирене се поднася с чашка айрян или купа с кисело мляко.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар