Лапад в буркани с хималайска сол

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
02/04/2019
"Берете, добавяте хималайска сол и по тази рецепта лесно консервирате лапад в буркани за зимата"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 870
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За 6 буркана х 720 мл
  • лапад - 40 богати шепи, нарязан
  • хималайска сол - 4 с.л.
  • изворна вода - 3.5 - 4 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза, лесна, вкусна и полезна рецепта за здравословна зимнина, приготвена с Благодарност към природата!

Набираме пресен лапад от градината в голям леген и го измиваме старателно. Отрязваме дръжките на листата. Нарязваме лапада на широки ленти - 1.5-2 см.

В голяма и висока тенджера оставяме да заври 3.5-4 литра вода (за по-бързо може да си помогнем с електрическата кана). Сипваме хималайската сол и разбъркваме. Започваме да сипваме нарязания лапад, като отмерваме 40 големи богати шепи. Отново разбъркваме и оставяме на котлона 10-15 минути, само да си смени цвета - от свежо зелено до пастелно зелено.

Минималното варене запазва полезните свойства на зеленините!

В измити чисти буркани пълним догоре от сместа богато и плътно, с възможно по-малко от течността. Затваряме сигурно и плътно винтовите капачки и стерилизираме в тенджера кипнала вода за 10-15 минути.

Много бавно и внимателно поставяме и изваждаме от горещата вода - желателно е със специалните щипки за буркани, като се стараем да не удряме стъклените буркани едни в други!

След като ги извадим, ги обръщаме с капачките надолу и така остават докато буркани с лапад се охладят.

Накрая подреждаме в избата, за да има и за напред прекрасна зеленина, напомняща за пролетта!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар