Начин на приготвяне
Изключително нежна комбинация на крехките лападови листа обгърнали фините зрънца киноа! Пролетна нежност в хармония! Киноа - храната на древните индианци!
Сваряваме киноата във врящата подсолена вода с хималайска сол. След 10 минути прибавяме на ситно нарязания праз и овкусяваме с черен пипер и смлян кориандър. Разбъркваме и варим до готовност още около 10 минути.
През това време измиваме прясно набраните свежи листа лапад/лопуш от градината, отрязваме дръжките им и ги попарваме цели с гореща вода, колкото да ги покрие.
Дръпваме киноата от котлона, разбъркваме, за да изстине и след 5 минути започваме да завиваме сармичките.
Вече готово увитите 15-тина сармички подреждаме в тенджерка с вряща вода върху ветрило (кошница за готвене на пара).
След 5 минути крехките сарми са Готови!
Поднасяме лападовите сарми по желание с млечен сос или млечна салата, в които топим вкусните сармички!
Топящи се в устата здравословни и диетични сарми с лапад/ сармички без капка мазнина, полезна зеленина и вълшебни зрънца киноа!
Чудно Вкусно!