Киноа с лапад

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Киноа с лапад1 / 2
04/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Обещаваме от тук нататък да готвим не само вкусно, но и много здравословно"

Необходими Продукти

  • киноа - 200 г
  • вода - 400 мл
  • лапад - 2 връзки (15 - 20 листа)
  • гъби - 3 - 4
  • лук - 1 глава червен
  • сушени домати - 1 - 2
  • сметана - 50 мл. течна
  • сол
  • бял пипер
  • джоджен
  • кашкавал - 50 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно киноата, сложете я във врялата подсолена вода и варете 15 минути на тих огън под похлупак.

Междувременно нарежете лука, лапада и гъбите на ситно и ги задушете с 1 с.л. олио и малко вода на тих огън до омекване.

Смесете киноата със задушените зеленчуци, добавете сушените домати и течната сметана, прехвърлете в тавичка, поръсете с настърган кашкавал и запечете, докато кашкавалът се разтопи и хване крупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: