Пълнена агнешка плешка с пресни картофки

03/04/2019
"Пролетта идва, не когато долетят щъркелите или цъфнат кокичетата, а когато в кухнята ухае на Пълнена агнешка плешка с пресни картофки"
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 584
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешката плешка и с помощта на остър нож правим джоб. Сваряваме агнешките дреболии в подсолена вода, след което ги нарязваме на дребно.

Започваме да приготвяме плънката. В половината мазнина запържваме 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно. Зачервяваме го с червения пипер и добавяме нарязаните дреболии. Задушаваме 10-на минути. Добавяме ориза, нарязаните джоджен и магданоз, черния пипер и посоляваме. Разреждаме плънката с 1 чаена чаша гореща вода. След набъбването на ориза пълним джоба с половината плънка и зашиваме плешката.

Напълнената агнешка плешка намазваме с останалото олио и слагаме в средата на голяма тава. От едната страна на плешката поставяме обелените и нарязани на кръгчета пресни картофи, размесени с 2-та връзка очистен и ситно нарязан зелен лук. От другата страна, добавяме останалата оризова плънка. Заливаме с около 2 чаени чаши от водата, в която сме варили дреболиите.

Завиваме агнешката плешка с домакинско фолио и слагаме да се пече в силна фурната за 3 часа. Проверяваме след изтичането на втория час доколко е задушена и изпечена плешката. Обливаме я със соса от тавата и ако месото е омекнало, махаме фолиото и я допичаме, като от време на време отново я обливаме до получаване на зачервена хрупкава коричка.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар