Начин на приготвяне
Ябълките се обелват, режат на кубчета и оставят в купичка.
В отдела купа разбиваме първо яйцата и захарта до получаване на гладка хомогенна смес. Прибавяме бакпулвера, ванилията, канелата, олиото и омекналото полуразтопено краве масло, брашното и прясното мляко.
Разбиваме всичко до получаване на много гъсто тесто. Прибавяме ябълките и разбъркваме с дървена лъжица.
Изсипваме във форма за печене, която е намазнена, поръсваме с натрошените орехи и печем на предварително загрята на 160-170 градуса фурна.
Печем ябълковия сладкиш около 40-45 мин.
Да ви е сладко! А то ще бъде много много сладко:)
Ако имаш ябълки под ръка, опитай и рецептите ни за ябълков пай, печени ябълки или нашата разкошна баница с ябълки.
Коментари