Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушени картофи»Задушени картофи с ребърца на фурна

Задушени картофи с ребърца на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Задушени картофи с ребърца на фурна
Снимка: Зори
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Няма неизядени Задушени картофи с ребърца на фурна, има само хора, които не са успели да си сипят допълнително от тях"

Необходими Продукти

  • картофи - 1. 2 кг
  • лук - 1 малка глава
  • свински ребърца - 6 бр.
  • чесън - 1 голяма глава
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 2 ч.л. изсушен
  • сминдух - 1 ч.л. изсушен
  • чубрица - 1 ч.л. изсушена
  • пипер - 2 ч.л. микс (бял, розов и черен пипер)
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на едро по дължина. Прехвърлят се в плик за печене.

Подправките: сол, микс смлян пипер, кимион, риган, чубрица, сминдух, червен пипер се смесват и всяко ребърце се овалва хубаво в тях.

Оваляните в подправките ребърца се нареждат върху картофите в плика. Добавят се целите, обелени само от външните листа скилидки чесън и нарязаната на едро глава лук.

Добавят се бирата и водата, олиото и пликът се завързва с връзката.

Продупчва се с клечка за зъби от горната част на няколко места, за да не се надува по време на готвенето.

Пликът се слага в тавичка, с един пръст вода на дъното, на средна решетка на фурната (зарята предварително на 180 градуса) и включен вентилатор. Пече се около 45 минути.

Задушените картофи с ребърца на фурна са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: