Котлет от акула в зехтин с чипс от сладък картоф

04/04/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете котлета от акула на подходящи парчета. Овкусете със сол и подправка за риба.

Полейте котлетите с бяло вино и лимонов сок. Оставете рибата да се маринова за около 20 минути.

Загрейте зехтина в тиган с незалепващо дъно.

Наредете рибните котлети. Гответе 4-5 минути, след което обърнете и от другата страна. Повторете.

Извадете котлетите от акула и ги наредете върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Обелете сладкия картоф. С помощта на фино ренде настържете картофа.

Загрейте олиото и изпържете сладките картофи. Отцедете ги върху домакинска хартия. Овкусете със сол.

Поднесете котлетите от акула с лимон и чипс от сладък картоф. Гарнирайте с див лук.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар