Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Боровинкова торта с котидж сирене

Боровинкова торта с котидж сирене

Боровинкова торта с котидж сирене4 / 4
16/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Нежна, много свежа и толкова ароматна торта, че някак неусетно хапваме вече трето парче"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 п. (10 г)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сладко от боровинки - 240 г
  • боровинки - замразени
  • мента - свежи листенца
  • заквасена сметана - 400 г
  • котидж сирене - 150 г
  • сметана - 500 мл сладкарска
  • желатин - 1 п. (10 г)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, прибавете сладко от боровинки /200 г/, разтопеното масло и разбъркайте. Прибавете брашното с бакпулвера. Разбъркайте до еднородност.

Изсипете сместа в тавичка, застлана с домакинска харти, загладете и изпечете до готовност в загрята фурна до 180 градуса. Извадете блата от формата и охладете.

Разбийте сладкарската сметана на гъст крем, прибавете заквасената сметана и котидж сиренето. Разбъркайте до еднородност.

Разтворете желатина в студена вода, след което го загрейте на водна баня и го прибавете към крема. Разбъркайте.

Нарежете блата на малки правоъгълници. Потопете парчетата в прясно мляко и наредете един ред в тавичка с подвижен ринг.

Изсипете 1/2 част от крема, загладете и намажете със боровинково сладко. Сложете отново ред от правоъгълничета, предварително потопени в прясно мляко.

Изсипете останалата част от крема и загладете.

Оставете формата в хладилник за около 3-4 часа, за да се стегне тортата.

Внимателно отстранете ринга с помощта на остър нож.

Гарнирайте сметановата торта със сладко от боровинки, замразени боровинки и листенца от свежа мента.

Боровинковата торта с котидж сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: