Начин на приготвяне
Почистете спанака, сложете го в блендер и добавете прясното мляко. Пасирайте.
Добавете яйцето, солта, захарта, зехтина и маята. Включете блендера отново и направете 2-3 завъртания.
Сложете пресятото брашно в купа, прибавете царевичното брашно и излейте течните съставки. Добавете маслините. Замесете меко тесто.
Ако е необходимо, добавете още брашно. Моето тесто беше леко лепкаво, така питките бяха с хрупкава коричка и мека вътрешност.
Оставете тестото да втаса, като го покриете с прозрачно фолио.
От готовото тесто оформете питки, като предварително си потапяте ръцете в зехтин. Наредете царевичните питки в тава, застлана с домакинска хартия.
Оставете ги да втасат отново и изпечете в загрята фурна до златисто.
Царевичните питки със спанак и маслини са готови.