Свинско в соев сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свинско в соев сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Смятаме соевият сос за третото най-велико откритие в човешката история, след огъня и колелото!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - филе 1 кг.
  • соев сос - светъл 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • джинджифил - смлян 1/2 ч. л
  • гъби - 20 гр.
  • чесън - 4 скилидки
  • соев сос - тъмен 3 с.л.
  • черен пипер
  • вода - вряла 2 с.л.
  • шери - сухо 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки кубчета. Сложете брашното в купа, прибавете светлия соев сос и смления джинджифил и разбъркайте, за да се смесят добре. Намажете месото със сместа и го оставете да престои така най - малко 30 мин.

Почистете и нарежете на филийки гъбите. Обелете чесъна и джинджифила и ги нарежете на съвсем тънки филийки. Можете да ги използвате така, както са нарязани на филийки или да ги нарежете на тънки пръчици.

Загрейте олиото в уок или тиган и запържете месото, като го разделите на 2 части и опържите отделно всяка от тях. Обръщайте парчетата месо от време на време. Пържете всяка партида по около 5 мин. Брашното от месото ще остане по тигана, но не го махайте, защото по - късно то ще сгъсти соса.

Отстранете по - голямата част от олиото от тигана, като оставите вътре само 2 с. л. и ги загреете отново. Запържете в него чесъна, джинджифила и гъбите, като бъркате непрекъснато, за 1 мин. Прибавете тъмния соев сос, водата и месото. Разбъркайте добре, подправете с черен пипер или чили и бъркайте непрекъснато 1 - 2 мин.

Преди да сервирате прибавете шерито и лимоновия сок. Сервирайте ястието горещо с някаква гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: