Начин на приготвяне
От брашното, разтворената в млякото мая, мекото масло, ванилията, захарта и солта омесете гладко тесто и го оставете да престои на топло място 30 мин.
Разточете тестото на кора с дебелина 3-4 мм, изрежете 24 заека и намажете краищата им с единия белтък.
На 12 от тях поставете по 1 ч.л. от плънката, която сте приготвили предварително от настъргания марципан, смесен с втория белтък и стафидите, отгоре поставете другите великденски зайци и прилепете краищата им.
За очички сложете по една стафида и оставете готовите зайци 30 мин на стайна температура, след което ги изпечете за 30 мин във фурна на 200 градуса.
Ако великденските зайчета ти харесва, опитайте и нашите великденски сладки или тези козуначени кифлички.