Козуначено руло с мармалад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
05/05/2013
"Хапнете още едно парче и не му се притеснявайте. Както казваше мама Вяра на кльощав сладкар да нямаш!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 253
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сладки Рула

Начин на приготвяне

Размийте маята на рядка кашица с 1/2 ч.ч. топличко мляко и брашно. Оставя се на топло да втаса. Замесете брашно от останалото брашно, втасалата мая, разбитите със захарта яйца, останалото мляко, солта и настърганата лимонова кора.

Омесете добре, като добавяте постепенно от разтопената мазнина и топите ръцете си в мазнина. Готовото гладко тесто поръсете с брашно и оставете да втаса до удвояване на обема.

Разточете втасалото тесто на лист с дебелина 1 см и г намажете с тънък слой мармалад, поръсете със счукани орехи и завийте на руло. Сложете рулото в подмазнена форма и го оставете да втаса пак до удвояване на обема, след което го намажете с разбито яйце, поръсете с кристална захар и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Докато е топло, извадете козуначеното руло от формата.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар