Начин на приготвяне
Смелете мака и го сложете да се вари с млякото, като добавите захарта, разбъркайте и снемете от котлона. Добавете смлените или счукани бишкоти, канелата, лимоновата кора и добре разбъркайте. Оставете плънката да се охлади.
Тестото се приготвя по стандартния начин. Първо се разтваря маята в част от хладкото мляко с малко захар, докато шупне и се добавя към брашното, останалата захар, сол, яйцата, прясно мляко, лимоновата кора и се замесва, добавяйки масло. Готовото тесто се оставя да втаса и се разточва на правоъгълник, като се намаслява или набрашнява при нужда.
Намажете правоъгълника с маковата плънка и завийте на руло. Прехвърлете козуначеното руло в тавичка, като го завиете. Оставете да втаса отново. Намажете го с разбито яйце, разредено с малко олио и във вдлъбнатинките разпределете по малко нарязани дребно сливи. Поръсете със захар, малко мак и сложете да се изпече в умерено загряна (но не силна) фурна за около 40 минути или до готовност.